woensdag 18 mei 2011

schrijverstafel café en baristaclub

Lieve Mieke

Dat was zeker interessant die beurs, en eigenlijk had het aanvankelijk niets te maken met onze storytelling- en schrijfactiviteiten. Zie je maar weer dat die verhalen-zucht een deel van je leven wordt. De filmpjes en bedrijfsstories zijn natuurlijk ook weer dat. Die SILD (specialisten in lekkere dingen) houden we er gewoon een tijdje in, lijkt mij het leukst om daaromheen verhalen te verzamelen. Ze komen nu steeds op ons af, als je erop gaat letten liggen ze overal op straat.

Maar nu, wat is een barista in godsnaam? Volgens wikipedia is een Barista: vakman of vrouw die zich toelegt op het maken van espresso en aanverwante dranken zoals capuccino. Veelal worden ook latte arttechnieken beheerst. Nou, dat past prima in de SILD. Ik vond ons geniaal al tijdens die cappucino-versier show, waarbij we tot onze enkels in het grove zeezout stonden in een soort trendy filmset, alles spierwit en mintgroen. Weet ik eindelijk hoe Linda de Mol zich voelt, en jij, als een verdwaalde Sonja Barend, voelde ook heel vertrouwd.
Ik ben erg benieuwd of onze barista* (is met een r Mieke, foei, schrijver zeker?) activiteiten vruchten gaan afwerpen. Die beurs loopt vandaag af, dan gaan alle participanten naar huis en moeten eerst bijkomen. Niets voor ons om daar een hele week rond te lopen, wat waanzinnig druk! Maar zo'n dagje geeft inspiratie.
Ik stel me zo voor dat de aantrekkelijke tunesische student, en de nog aantrekkelijker Turkse koffiemaker in de bar van die gigantische Buhler stand, hun best gaan doen om onze films en verhalen voor hun firma door te verkopen. Ik vind verkopen eigenlijk enig, de saleswoman uithangen is grappig, en ik durf nu dankzij jou casual met wat bedragen te goochelen.

En vanochtend weer lekker in Amsterdam met ons schrijverstafel-cafe aan de Singel samen met vier andere schrijfsters. Wat was iedereen weer geinspireerd en lekker op stoom. Echt heel mooi, ook voor onszelf. Jij bent begonnen aan je twee(!) volgende boeken en ik besloot om tot juni aan de telefilm te werken en daarna m'n tweede boek af te schrijven. Het voelt allemaal heel goed.

Even nu de breakdown maken van ons storyboard voor Independer.nl, en volgende week de fotoshoot bij hun in Hilversum. Ik heb er zin in, dat wordt weer lachen. Tot snel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten