zondag 15 mei 2011

SCHRIJF JE LEVENSVERHAAL…!




Leer onder professionele begeleiding je eigen levensverhaal schrijven



Op de wereld leven 6 miljard mensen met allemaal een unieke persoonlijke story. Met specifieke thema’s, dilemma’s, obstakels, hoogtepunten en dieptepunten. Waar kom je vandaan en waar ben je naar toe op weg? Het antwoord is een verhaal en dat verhaal biedt tegelijkertijd een uniek zicht op de persoonlijke identiteit van jou als mens.



Om je verhaal te kunnen schrijven gaat het niet alleen om de uiterlijke gebeurtenissen maar ook om de innerlijke reis. Wat wil je en hoe werken intentie en fysieke omstandigheden, afkomst en eigenheid, opvoeding en idealen, keuzes en toevalligheden, ervaring en bezieling met elkaar samen?

Door middel van storytelling (het vertellen en uitwisselen van verhalen) gaan we eerst op zoek naar opvallende thema’s en gebeurtenissen in je leven. We kijken naar spannende, emotionele, ontroerende en hilarische aspecten. Wat was de impact, hoe geef je daar zin en betekenis aan…

Vervolgens zoeken we naar het genre waarin jouw verhaal het beste tot uitdrukking kan komen. Wordt het een essay, een roman, een kort verhaal of wil je het gebruiken voor een serie komische blogs, alles kan als je de basis eenmaal hebt gelegd. 

Door je verhaal te vertellen krijgen schijnbaar toevalligheden plotseling zin en betekenis. De rode draad wordt zichtbaar; je persoonlijke thema of visie komt tot uitdrukking en kan opgeschreven worden. 

Na de bijeenkomsten kan je met je ‘grondstof’ doen wat je wilt: Misschien kun je al behoorlijk schrijven en kun je meteen aan de slag binnen het genre wat je gekozen hebt/voor ogen had.

Als je nog onzeker bent over je eigen stijl/genre of technische schrijverskwaliteiten krijg je bij ons een advies gesprek over een verder traject op maat. 
Dat varieert van een advies voor een vervolg workshop technisch schrijven, ghostwriting tot coaching in de richting van een daadwerkelijke publicatie. 
Naast je eigen levensverhaal kan ook het verhaal van je ouders of grootouders geschikt zijn om uit te werken.  Er zijn vele variaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan portretten van jubilarissen, portretten van een huwelijk, het verhaal van een onderneming of de geschiedenis van een familiebedrijf. 





Als je droom of doel publiceren is, ook daarin adviseren we: een mooi verhaal verdient een mooie vormgeving. Een mooi gebonden boek - in kleur - met foto’s of een eenvoudige uitvoering in paperback kan ook. Een kort verhaal kan vorm krijgen in een klein persoonlijk mooi vormgegeven boekje. Kortom, elke tekst kan een aantrekkelijke vorm krijgen. Je verhaal wordt gedrukt in een kleine oplage van een aantal exemplaren naar keuze, bestemd voor de kring van familie en vrienden. Maar als je je levensverhaal voor een groter publiek (dan voor een vooraf bepaald aantal intimi) beschikbaar wilt stellen: dan hebben we daar ook mogelijkheden voor.

Maar misschien is je levensverhaal wel een scenario geworden en is een film of een documentaire de meest geschikte vorm. Gefilmde impressies, korte scènes, gefilmde portretten. Wij denken met je mee. En brengen je in contact met filmers of documentairemakers.

De schrijverstafel werkt samen met journalisten, vormgevers, filmers, scenarioschrijvers en fotografen. Daarmee komt elke gewenste vorm binnen handbereik.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten